ATK shënon 18 vjetorin e themelimit

Për nder të 18 vjetorit të themelimit të Administratës Tatimore të Kosovës (ATK), do të mbahet shënimin simbolik të këtij përvjetori.

Pjesëmarrës do të jenë Kryeministri i Republikës së Kosovës Ramush Haradinaj, Ministri i Financave Bedri Hamza, palët e interesit dhe donatorët.

Kjo ngjarje do të mbahet sot në Qendrën e Shërbimit të Tatimpaguesve te ATK-së në ish-ndërtesen e Gërmisë.

ATK është themeluar me datën 17 Janar 2000 nën drejtimin dhe administrimin e UNMIK-ut. Drejtor i parë i ATK-së ishte ndërkombëtar i punësuar nga një kontraktues i USAID-it.

Nga Tetori i vitit 2001 deri në Shkurt të vitit 2003, kishte bashkë-drejtorë nga USAID-i dhe vendor që ndanin rolin e drejtorit.

Me 18 Shkurt 2003, autoriteti për Administratën Tatimore u bart nga UNMIK-u te Ministria për Ekonomi dhe Financa dhe mori detyrat e Drejtorit të ATK-së një vendor.

Që nga ajo kohë, ATK ka funksionuar si një organizatë autonome, e menaxhuar krejtësisht nga banorë të Kosovës me këshillime dhe ndihmën e organizatave donatore ndërkombëtare në radhë të parë, USAID-i, BE dhe FMN.

  Rritet me 25% fluksi i trageteve dhe i udhëtarëve në portin e Durrësit