Hamza dhe Mehmeti informuan FMN-në për buxhetin e vitit 2018

U.D i Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe Ministri i Financave Bedri Hamza, takuan sot Drejtoreshën e Konstituencës së FMN-së për Kosovën Michaela Erbenova, me të cilën diskutuan për punën e konstituencës së FMN-së, pjesë e së cilës është edhe Kosova.

Në këtë takim gjithashtu u diskutua edhe për mbështetjen e mbarëvajtjes së relacioneve të shkëlqyeshme të Kosovës me FMN-në, si dhe për avokimin e një reflektimi real të rrethanave politike dhe ekonomike të vendit tonë brenda FMN-së.

Michaela Erbenova u informua për procesin e Buxhetit të vitit 2018, si dhe për planet dhe prioritetet e Qeverisë së Republikës së Kosovës për zhvillimin ekonomik të vendit si dhe në ruajtjen e stabilitetit makrofiskal.

Mehmeti dhe Hamza theksuan se bashkëpunimi me Fondin Monetar Ndërkombëtar, përveç në mbrojtjen e stabilitetit është i rëndësishëm edhe në planin e zhvillimit ekonomik. Ky bashkëpunim është jetik edhe për realizimin e suksesshëm të planeve zhvillimore me Institucionet tjera Financiare Ndërkombëtare dhe për mbështetjen buxhetore të Komisionit Evropian.

Drejtoresha e Konstituencës së FMN-së për Kosovën Michaela Erbenova e vlerësoi lartë gatishmërinë e institucioneve të Kosovës për bashkëpunimin dhe marrëdhëniet e mira me Fondin Monetar Ndërkombëtar, e në veçanti me Konstituencën e FMN-së për Kosovën.

  Nga kjo komunë është familja që me 3 euro mbushje fitoj banesën nga Vala