I tërë fshati u shit për 140 mijë euro në Gjermani

Për blerjen e një fshati të tërë në shtetin lindor të Brandenburgut kanë shprehur intersim më shumë se 40 njerëz.

Ishte një blerës anonim i fshatit Alvin, i cili çmimin fillestar e kishte vetëm 125,000 euro.
Kreu i shtëpisë së ankandit Carhausen në Berlin thotë se i interesuari e ka blerë me një çmim të mirë.

Personi, i cili u bë pronar i këtij vendi, do të ketë një hapësirë prej 16.000 metrash katrorë, në një mjedis të pyllëzuar, i cili përfshin një numër të ndërtesave të banimit, thonë përfaqësuesit e ankandit.

Në të kaluarën, fshati ishte trashëguar nga dy vëllezër dhe u shit pas vdekjes së njërit prej tyre.

Lexo edhe:  10 të mira shëndetësore të gështenjës