Juljan Deda :Mbas cdo spektakli kam një telefonatë…

Është një prej aktorëve më të dashur për publikun Julian Deda ku eshikojmë cdo javë në një nga spektaklet humoristike në Apartamentin 2XL. Gjatë një interviste për gazetën “telegraf ” aktori i talentuar tregon eksperinence e tij 8 vjenare në Apartamentin 2XL ku sipas tij është një ndër spektaklet e humorit me te ndekura dhe me te sukseshem . Juli I quan vite të arta të apartamenti. Gjithashtu Juli nuk I shpetoi dot pyetje tone në lidhje me politikën ku sipas tij ajo është kthyer në një pazarë . Gjithashtu ai flet edhe për marrëdhëniet me babain e tij, aktorin e madh Zef Deda, Rraportet më familjen etj.

Juli meqën se ne takimin e lam ktu në Apartamentin 2XL unë do ta quaja si shtëpinë tënde të dytë ke shumë vite në ktë format mund të më thuash pak ndjesitë tuaj dhe si ka ecur ndër vite Apartamneti 2XL në një përmbledhje në ktë eksperjencë tënde të bukur ?

Në faktë nga një herë kjo kthehet dhe në shpia ime e parë vartet nga volumi punës do me thën këto tre muajt e sezonit e kemi si shtëpinë tonë të parë se ne në fak jemi tamam si në ship se dhe ambjenti është si shtëpi por dhe me njëri tjetrin ne jemi si motra e vëllezër që edhe zihemi edhe qeshim e lozim, por ne shkojmë shumë mirë me njëri tjetrin kjo është dhe kryefjala jonë . Pastaj eksperienca ime ktu ka qënë një eksperiencë, fantastike ku në janarë bëj plot 8 vite një eksperincë mjaftë e gjatë ,një ekperiencë shumë e mirë përshkak dhe formatit profesionistësh. Për mua apartamenti 2xl është një format që cdo aktorë nxjerr në pah atë që di të bëj më mirë dhe në ktë senc unë e kam avidadin tim natyral ktë, pra unë hyj te ata aktorë që nuk i kam shumë qef paruket veshtjet gjërat por dua të jem lirshëm në sken dhe Apartamenit 2 xl ta ofron ktë gjë ti je Juli në ktë situatë dhe urdhëro cfarë do të bësh dhe në ktë senc profesionalishtë unë jam shumë i kënaqur me punë që është bërë deri tani me uljet dhe ngritjet e veta se ka grafik ju cdo gjë ka shkuar si në vajë se ka patur dhe ulje por sot falë punës tonë jemi me të vërtet në një situatë shumë të mirë profesionale dhe në rraportë me publikun dhe me punën që ne duam të arrim kështu që këto kan qënë vitet e mia të arta në profesion dhe unë jam shumë kënaqur .

Më the që ke 8 vite në apartament 2XL dhe i quajte vite të arta për cfarë Juljan Deda do ta linte Apartamenti 2XL ?

Unë nuk jam person që nuk them kurrë për asgjë ujërat lëvizin deri tani nuk kam pasur ndonjë arsyje për ta lënë por kjo nuk do të thotë që në të ardhmen nuk do kem nje arsyje qoftë dhe për të ikur në ndonjë vend tjetër apartamenti 2xl do të stopoj deri atëherë kur nuk do ketë dicka për të dhën më dhe unë do ta braktis atë atëherë kur unë do të kem dicka të mirë për të dhën pra do të shfaq dicka tjetër nga vetja pra unë nuk them kurrë jo por deri tani nuk ka adhur akoma ai moment por jam gjithmonë i hapur qoftë brenda televizioni qoftë jashtë tij por për momentin jam i realizuar për atë që dua të bëj jemi emission i ndjekur jemi rehatë bejm gjëra që duam të bëjm pa ofenduar njeri pa cënuar njeri duhet të them këtu se kemi dhe një bashkëpunim të jashtëzakoncëm njerëzorë me punëdhënsit që apsulutish për asnjë moment nuk kanë ndëryrë as për mirë as për keq kemi qënë të lirë për ta ushtruar profesionin ashtu si ne dimë të bëjm ata kanë pasur besim të ne dhe unë i falenderoj shumë për këteë . Por se për cfarë mund ta lija nuk e kam ide në botë mund të jetë nesër një projek tjetër mund të jetë pas tre vjetësh por nnuk e kam akoma në plan.

Juli përvec apartamenti 2xl kemi dhe disa spektaklet të tjetra të shout të humorit mendon se Apartamenti 2xl e ka arritur qëllimet e veta të audejncës në krahasi me Alpazare portokalia ?

Ne duhte të kuptojmë dicka se tregu është i hapur nuk është me një spektakël dhe aty laj thajë gjërat . Kështu që dhe në formate apartamenti2XL nuk rivalizoret me asnjërin nga këta sepse është krejt format tjetër ndoshta portokalia dhe alpazare janë të përafrta si formate apartamenti ka format krejt ndryshe nga këto të dyja falas si koncept kështu që detyrimishtë apartamenti ka krijuar audiencën etij pra nuk i kemi marrë dikuj adjencë ne e kemi krijuar vetë atë kush do të shikoj apartamenti e shikon pasi është ndryshe nga këto dy të tjerat pra nuk ndjem fare konkurencë në format dhe kjo jo se jemi ne më të mirë por thjeshtë është dicka ndryshe pra nëse ti ulesh për të parë apratamentrin nuk je duke parë një varjan tjetër të alpazarit por je duke parë krejt një format tjetër një format krjejt tjetër humori ashtu si të gjithë dhe ne kemi dhe ne kritikusit tanë dhe fancat tanë .

Për ta mbyllur me apartamentin 2xl do doja të dija pak mardhënie e Julit me pjesën e stafit.?

Ne jemi një staf shumë i lidhur me njëri tjetrin vetë formati ta propozon ktë se ne jemi të gjithë për një dhe një për të gjithë nuk ka ktu kjo është matreali jot kjo është matreali im ne jemi të gjithë në bashklëpumim m njëri tjterin.

Sa orë kohë të merr apartamenti ?

Varet nga ditët por një gjë është e sigurt që më ha kohë cdo ditë . Por varet se ka ditë që rreth puna më shpejt je mirë me krijimtarinë pra varet nuk është se ka ndonjë kohë të caktuar.

Juli ti je djali i aktorit Zef Dedës a të këshillon dhe cila është këshilla e tij?

Mbas cdo spektakli kam një telefonatë nga të dy prindërit por mami gjithmonë më komplimenton babi me komplimeton sigurishtë por ka dhe ato sygjerimet e veta sepse ai duke qënë vetë i fushës është shumë kujdeshëm kur i bën sygjerimin sepse ne aktorët e humorit jemi pak ekocentrik vetëm unë e them ktë por kjo është e vërteta . Kryesorja është se ai më sygjeron që të jemi gjithmonë në tematikat e kohës në problematikat e ditës për ta cuar mesazhin ktë ma jep gjithëmonë si sygjerim dhe kur e shikon të bërë më thotë po e kishit bërë ju lumtë . Pra mesazhi qëndron ajo që ne hasim cdo ditë në jetë e ka merak të vetin . Por kras kësaj ka dhe ndonje vërejtje për banalitetin që përdoret por ktë njëher e pranoj nganjëher se pranoj sepse varet nga koncepti por aman te mesazhi ai e ka pikë të dobët dhe do që dhe un ta kem parasyshë kur bëj një gjë .

  Eksperti për Ballkanin: Evropa është një fuçi baruti, Ballkani një fitil

A mund ta them se babi juaj ka qënë një udhërrëfyes në ktë rrugë dhe sa i kënaqur është ai me Julin ?

Besoj se ai inderekt ka qënë një udhërrëfyes në sensicin se nuk më ka ngacmuar se do bëhesh do bëhesh me pa tjetrër aktor . Unë mendoj se është i kënaqur ku ai shikon se djali i tijë është prej disa vitesh në treg me të mirat dhe me të këqijat e veta dhe po qëndrojmë bëjm një emision të shikuar me audjencë . Besoj se ai duhet të jetë i kënaqur me djalin e vet.

Po Juli a i jep keshilla Zef Dedës ?

Me thënë të drejtën sa herë që ka ndonjë gjë ai më merr në telefon dhe më tregon . Unë jam akoma më i kujdeshëm në ktë drejtim sigurishtë që bisedojmë aq sa mund të na lejo dhe koha sepse ai duhet të vij në Tiranë ose unë duhet të shkoj në Shkodër por aq sa mundemi nëpër mjet telefonit komunikojmë për cdo gjë

Jul Deda ti je i vetmi aktorë që del shpesh herë me disa reagime të arshpra për tema të ndryshme sociale , politike?

Po dal sepse unë jam aktorë punoj në një televizion dhe duket sikur ne jemi distancuar nga socialet, por jo ne jemi dhe më të përfirë nga socjala sepse ne nga aty marrim karburantin që na nevojitet që bëjmë humor ne imarrim matrialet te hallet e njerzve i marrim te problematika që hasim cdo ditë dhe detyrimishtë jemi shumë të angazhuar me sociale kjo është dhe arsyja pse unë reagoj . Tani pse reagoj vetëm unë dhe nuk reagojnë disa të tjerë , kjo është një zgjedhje personale e imja nuk është as startegji as plan unë kam vendosur që ti them ato gjëra ashtu sic i mendoj dikush, unë kam bërë një pak me veten time që të mos gënjej me gjërat që them dhe unë kur shikoj dicka që më shqetëson e them ashtu sic e mendoj pastaj të tjerët le ta gjykojnë .

Sipas Juljan Dedës cfar është politika sot ?

Në ditët e sotme nuk bëhet politikë fare sot bëhen pazare besoj unë duhet të fillojmë të mendojmë ne publiku që e shikojmë nga jashtë që politika në vetveten nuk është ndonjë dicka e keqe nuk është dialli janë njerzit që e kanë kthyert ktë zhanër në diallë. I magjino për një moment që në politikë të aderonin njerzit që me të vërtet duan të bëjnë një punë me të vërtet e duan vëndin e vet, me të vëtetë jan të sinqertë dhe janë parimorë në atë që duan të bëjnë imagjino ktë do ishte krej ndryshe mendimi jonë për politikën si koncepte por mendimi jonë është i keq dhe me të drejtë për shkak të gjithë këtyre viteve ekperiencë që ne kemi me ata që kan bërë politikën në Shqipëri ,kohët e fundit e ka marrë ferra uratën total për mendimi tim sepse është kthyer e gjitha në pazare në disa biseda inteime të ngushta me një rreth te ngushtë njerzish të cilët po e rrotullojnë ktë vend sic ju do qefi . Po të shikojm ngjarjet e fundit që ka një tendencë për të kapur pushteti vetem nga një person atëher ktu jemi shumë hapa afër diktaturës pra hapi i fundit është që shteti të kapi dhe opozitën dhe pastaj cdo gjë merr fund pra shteti të bëj vetë dhe shtetin dhe opozitën kështu bënte Enver Hoxha dhe kundërshtonte vetë dhe shtetin vetë por unë besoj se njerzit si puna ime dhe intelektualë të tjerë besoj që nuk do ta lejoj ktë situatë .

Juli e familja si e menaxhon kohen sa kalon me famljen dhe sa të merr puna ?

Unë kam dy fëmit një djalë dhe një vajzë dhe bashkëshorten dhe sigurishtë kur vjen sezoni i apartamentit koha është më e vështirë për tu kushtuar ndaj tyre por të djelat jam pushim dhe përpiqem që tja kushtoj atyre aq sa mundem dhe gjatë kohës që jam në Apartamen ku ata kanë nevoj për ti cuar kurse apo detyrime të tjera që kanë fëmijë mundohem të jem aty me aq mundësi sa kam që të mos i lë dhe barrën e rëndë bashkëshortes për ti bërë të gjitha kto . Pastaj të gjithë kohën e lirë jam me ta në cdo moment .

Më thuaj tre karakteristika të Juljan Dedës ?

E para jam korrerkt ktë e kam korrektësin më veten në radhë të parë, dhe me të tjerët në radhën e dytë .,Kam sencin e protagonismi ndoshta është e pak genentike kjo ndoshta ndonjëherë është dhe e dëmshme ,por ktë nuk mund ta shmang dot mua më ka dalë për mirë , pastaj jam tip sportivë nuk jam shumë i mbyllur nuk jam njeri i kufive unë nuk kam kanxhella .

Cila është pyeja që të bëhet më shpesh ?

Pyetja që më bëhet më shpesh është si i kam mardhëniet me babain tim.

Detë apo mal?

Mal më pëlqen jam për pushimet dimërore më shumë se sa verore . Jam njeri që nuk e dua shumë verën me thën të drejtën për mua do ishte shumë mirë ttë ishte gjithë kohës dimër ekam qef malin e kam qef borën.

Cfar nuk pëlqen tek një njeri në jetën e përdicme ?

Njerzit me dy fytyra ,njerzit që nuk janë të sinqertë. /Intervistoi: Era Cela