Trump investon 5 miliardë dollarë në marinën për përballje me Rusinë

Trump ka deklaruar se dëshiron të ketë marrëdhënie të mira me Rusinë, por njëkohësisht po ndërmerr masat për çdo gjë.

Ai po mendon të investojë 5 miliardë dollarë për të rritur numrin e anijeve luftarake për t’u përballur me kërcënimin që vjen nga Rusia dhe Kina.

Trump ka vënë si qëllim që të çojë në 355 numrin e anijeve luftarake dhe kostoja pritet të jetë mes 5 dhe 5,5 mld dollarë.

Aktualisht marina amerikane ka 274 anije luftarake në gjendje pune.

  Përmbytet edhe Italia (Foto)