Xhevdet Smakiqi: Membrana e Drenicës !

Në gjitha periudhat historike, meqë jemi trungu i Prenk Kuqit Prekazi dhe Abria ishin dhe sot mbeten një sofër buke ,një vatër zjarri dhe një kullë guri.

Por edhe për pushtuesin barbarë Serbo-sllavë në arkivat e tyre ishim dhe mbetemi pika qendrore prej nga u frymëzua lufta për jetë a vdekje.

Sot 19 vjet me parë makineria kriminale serbo-jugosllave goditi pjesën e dytë të membranes së Drenicës Abrinë.

Goditja ishte u ulët kundër çdo konvente ndërkombtare të luftës duke vrarë civilet e pa armatosur familjen Deliaj qe nuk po e ndalonte jetën shqiptare.

Pleqtë e Abrisë me 26 Shtator 1998 punonin arat,fëmijët ruanin bagëtinë gratë përgadinin drekën,në paqen e zotit dhe sigurinë e shqiponjes dy krenare qe fluturonte e pa trembur mbi Abri nga makineria serbe.

Sot ka një Gjykatë Sepciale kundër UCK-se, edhe pse nuk u hetuan kurrë organizatoret urdhërdhenësit dhe ekzkeutuesit e masakrës se Abrisë.

Vaji dhe përkujtimi për ATO motra dhe vllezër, janë gjykimi i vetëm dhe absolut i ndërgjegjies se pastër kombëtare.

  Hapi i parë vendimtar, drejt ribashkimit kombëtar

Ne të gjallët sot në jetën publike e politike çdo devijim degradim keqperdorim përfitim në dëm të Kosovës, qe po e bëjmë do te na kthehet si mallkim i çdo pike të gjakut të derdhur.

Sot kur ju kujtojmë e ndjejmë pa-vdeksinë tuaj përqafimi i përjetësisë vlenë me shumës se vet jeta.

Përulje e përjetëshme para sakrificës se Abrisë.

Xh.S #lavdifamiljesdelijajteabrise